Skip to footerSkip to content

solliciterenvan sollicitatiebrief tot sollicitatiegesprek

  • Een goede sollicitatiebrief schrijven
  • Sollicitatiegesprek voorbereiden
  • Een onvergetelijke indruk achterlaten
Op naar een nieuwe baan

Solliciteren

Maandag® helpt jou op weg met solliciteren. Van het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief, tot het achterlaten van een onvergetelijke indruk op het sollicitatiegesprek. Op deze pagina vind je informatie over de juiste opbouw van een sollicitatiebrief, maar ook tips om ervoor te zorgen dat deze opvalt. Met een pakkende openingszin, een sterk verhaal en een afsluitende zin die jouw sollicitatie extra kans van slagen geeft.

Ben je al een stapje verder met solliciteren, en ben je uitgenodigd? We nemen je helemaal mee in de voorbereiding van jouw sollicitatiegesprek. Met handige tips en creatieve sollicitatie vragen om te stellen, maar ook antwoorden die je moet voorbereiden. Want niemand wil natuurlijk met zijn mond vol tanden staan als de werkgever een rake vraag stelt. En heb je kledingstress? Geen zorgen! Want op deze pagina lees je alles over welke kleding je naar een sollicitatiegesprek kunt dragen.

Tot slot vertellen we hoe je een onvergetelijke indruk achterlaat tijdens een sollicitatiegesprek. Van tips over de juiste houding en uitstraling, tot concrete dingen die je kunt zeggen bij het afsluiten. Alles om te laten zien dat jij een echte aanwinst bent voor de organisatie of het bedrijf waar je solliciteert. Op naar een nieuwe baan waar je zin in hebt!

Sollicitatiebrief / motivatiebrief

Ga je solliciteren? Dubbelcheck dan of er om een sollicitatiebrief of motivatiebrief wordt gevraagd. De twee verschillen namelijk een beetje. Een sollicitatiebrief is wat korter en praktischer dan een motivatiebrief. Hier leg je de nadruk op het toelichten van je cv. Je vertelt over je vaardigheden en ervaring, en waarom dit jou geschikt maakt voor de functie. De reden waarom je solliciteert noem je wel, maar je houdt het kort.

Dit in tegenstelling tot de motivatiebrief. Hierin ligt de nadruk vooral op jouw motivatie: waarom jij op de vacature reageert. Je licht toe waarom je specifiek bij dit bedrijf solliciteert, en waarom het bedrijf voor jou zou moeten kiezen.

solliciteren sollicitatiebrief

Een goede sollicitatiebrief schrijvenAanhef, opbouw en meer tips

Een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief schrijven is makkelijker dan je misschien denkt. Beide brieven hebben namelijk een standaard opbouw, wat het solliciteren overzichtelijk maakt. Maandag® zet de opbouw van beide brieven voor je op een rij, inclusief handige tips voor een pakkende openingszin of afsluiter.

En loop je vast bij het begin van de sollicitatiebrief? Wij helpen je er doorheen. Lees onze blog over het begin van een sollicitatiebrief (met do’s en don’ts).

Sollicitatiebrief schrijven

Lees meer

Motivatiebrief schrijven

Lees meer

Schrijf een sollicitatiebrief die opvalt

Werkgevers krijgen vaak tientallen of zelfs honderden sollicitaties binnen. Het is dan ook belangrijk dat jouw sollicitatiebrief opvalt. Dat deze helder, beknopt en pakkend is. No pressure, toch? Geen zorgen! Wij zetten 9 tips voor je op een rij die ervoor zorgen dat jouw of sollicitatiebrief opvalt:

9 tips voor een sollicitatiebrief die opvalt

Schrijf je een motivatiebrief? Dan is deze blog er ook voor jou. De 9 tips zijn van toepassing op beide brieven.

sollicitatiebrief schrijven
Solliciteren

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Een goed sollicitatiegesprek begint met een goede voorbereiding. Denk aan informatie verzamelen over het bedrijf en aan slimme vragen aan de werkgever voorbereiden. Maandag® zet 7 gouden tips voor je op een rij, zodat jij vol zelfvertrouwen naar je sollicitatiegesprek gaat.

Sollicitatiegesprek vragen

Meer weten over het stellen van slimme vragen tijdens een sollicitatiegesprek? Of over antwoorden die je moet voorbereiden? Laat je inspireren door de 15 goede, slimme vragen om te stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Vragen die laten zien dat je serieus na hebt gedacht over de functie, het bedrijf en jouw rol hierin. Denk ook na over vragen die je kunt verwachten tijdens het solliciteren, en hoe je deze zou beantwoorden. Maandag® maakt dit makkelijk voor je. Wij zetten 15 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek voor je op een rij. Zo zorg jij ervoor dat je altijd een sterk antwoord paraat hebt.

15 vragen sollicitatiegesprek
Laat een onvergetelijke indruk achter bij jouw

Sollicitatiegesprek

Tientallen kandidaten, maar jij springt er écht tussenuit. De recruiters van Maandag® zetten 6 handige solliciteren tips voor je op een rij. Hiermee laat jij een onvergetelijke indruk achter tijdens jouw sollicitatiegesprek.

Solliciteren en kleding

Eén van onze tips is: zorg voor een frisse uitstraling. Kleding speelt hier een grote rol in. Je hebt vast wel eens in twijfel gezeten voor een sollicitatiegesprek. Moet ik een nette blouse aan, of is een eenvoudige trui ook in orde? En voor welke schoenen ga ik? Al deze vragen worden beantwoord in onze blog:

Welke kleding draag je naar een sollicitatiegesprek?

solliciteren kleding sollicitatiegesprek

Vind een baan waar je zin in hebtSolliciteer nu