Klinisch Psycholoog polikliniek Oss – Herlaarhof Kinder & Jeugdpsychiatrie

Wil jij net als ons top psychiatrische zorg bieden aan onze kinderen en jongeren in een ontwikkelgerichte werkomgeving? Lees dan snel verder! We zoeken een ondernemende, flexibele klinisch psycholoog die onze polikliniek in Oss per direct tijdelijk komt versterken met wie we in overleg een passend takenpakket samenstellen.

Waar je werkt

Op de polikliniek in Oss werken 13 medewerkers. Het is een klein en betrokken team dat intensief samenwerkt. Poli Oss biedt diagnostiek en behandeling aan (jonge) kinderen en jeugdigen en hun ouders/verzorgers. Wij richten ons onder andere op ontwikkelingsproblematiek, IMH-zorg, comorbide leerproblematiek, trauma & hechting en angst & stemmingsproblematiek. We doen dit met een kleinschalig, zelforganiserend en multidisciplinair team; en werken hierin zoveel als mogelijk systemisch en vanuit de herstelvisie. Hierin onderhouden we ook nauwe banden met ketenpartners (bijvoorbeeld GGZ Oost Brabant en de gemeente).

De polikliniek in Oss maakt onderdeel uit van Herlaarhof. Herlaarhof biedt specialistische Geestelijke Gezondheids Zorg (GGZ) en is het expertisecentrum bij uitstek voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar met de meest ernstige psychische problematiek, die stagneren in hun ontwikkeling. Kinderen en jongeren die bij ons komen, hebben te maken met ernstige psychische problematiek met hieraan verwante problemen in het gezin, op school of met vrienden, die vaak om een intensieve behandeling en begeleiding vragen. Wij zetten ons, in samenwerking met ouders, naasten, school en andere netwerkpartners in om (aanhoudende) ernstige psychische problemen en uitval op school en in de maatschappij te voorkomen. Lukt het voorkomen van klachten niet? Dan bieden we snel toegankelijke specialistische diagnostiek en behandeling. Alles met als inzet; zo optimaal mogelijk herstel en participatie van het kind.  

Onze behandelingen, zowel klinisch als ambulant en vormgegeven door onze multidisciplinaire teams, richten zich onder meer op neurobiologische ontwikkelingsstoornissen, trauma en hechting, persoonlijkheidsstoornissen, infant mental health en licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problematiek. Herlaarhof heeft een gerenommeerde opleiding voor kinder- en jeugdpsychiatrie, gekoppeld aan de A-opleiding van Reinier van Arkel. Herstelondersteunende zorg is onze inhoudelijke basis. Omdat kinderen en jongeren in onze visie het beste zo dicht mogelijk bij huis hulp kunnen ontvangen, is Herlaarhof op diverse plekken in de regio te vinden. We hebben locaties in: Vught, Veldhoven, Helmond, Oss, Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch en Waalwijk.

Wat je doet

Als klinisch psycholoog binnen Reinier van Arkel heb je een uitdagende baan waarin geen dag hetzelfde is. Je voert alleen en in teamverband intake- en evaluatiegesprekken met cliënten. Ook psychodiagnostisch onderzoek doen en behandelindicaties opstellen zijn voor jou bekend terrein. Je krijgt energie van het optimaliseren van de kwaliteit van de behandelingen en verricht complexe individuele (en eventueel groeps-) behandelingen. Ook begeleidt je collega behandelaren in de uitvoer van diagnostiek en behandeling. Omdat groeien en ontwikkelen centraal staat binnen Reinier van Arkel, behoort een rol als werkbegeleider van onze GZ-psychologen in opleiding (GIOS) of het verrichten van wetenschappelijk onderzoek in jouw vakgebied tot de mogelijkheden. Verder heb je een voorname rol in het doorontwikkelen van het beleid en de kwaliteit van zorg voor de polikliniek. Kortom: een veelzijdige baan waarin je veel vrijheid hebt in het bepalen van jouw loopbaan en ontwikkeling!

Wat we van je vragen

Uiteraard ben je BIG-geregistreerd als klinisch psycholoog en heb je ervaring met het behandelen van specifieke en complexe psychische aandoeningen. Je durft knopen door te hakken en je bent stressbestendig. Verder weet jij als geen ander hoe je anderen kunt enthousiasmeren, inspireren en overtuigen. Je staat stevig in je schoenen en geeft je grenzen aan waar nodig.

Wat we je bieden

  • Vrijheid en ruimte. Samen met je collega’s geef je binnen een zelforganiserend team invulling aan de hoge kwaliteit van de zorg voor cliënten. Hierin waarderen we eigen initiatief en krijg je de vrijheid en ruimte om op je eigen manier te werken.
  • Beroepsopleidingen, trainingen en cursussen. Wij geloven in de ontwikkeling van onze medewerkers en daarmee het verhogen van de kwaliteit van de zorg. Om dit te realiseren hebben wij een eigen Reinier Academie.
  • Aandacht voor persoonlijke wensen. We maken jouw werkomgeving graag zo prettig mogelijk voor je. Zijn er persoonlijke wensen waarin wij organisatorisch een rol kunnen spelen? Daarover gaan wij graag met je in gesprek.
  • Arbeidsvoorwaarden en salariëring: marktconforme beloning overeenkomstig cao GGZ FWG 70 (€4955-€6836)/75 (€5806-€8263).
  • Een dienstverband van 8 tot 36 uur per week, afhankelijk van jouw wensen.
  • Fiscaal voordeel. Bij ons krijg je de mogelijkheid tot het kopen van producten met fiscaal voordeel, denk aan een telefoon, fiets of laptop.
  • Een goede pensioensregeling. Geregeld bij het pensioenfonds voor Zorg en Welzijn (PFZW). Zo zit je er niet alleen nu, maar ook later nog warmpjes bij!

Meer weten en solliciteren

Solliciteren: Solliciteren kan via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel.

Meer weten: Meer informatie via: Monique Derksen (GZ Psycholoog poli Oss), bereikbaar via: 0412-653453.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het ‘Beleidskader voor Werving en Selectie’.

Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.